luni, octombrie 12

Good Will Hunting

Este o vârstă minimă la care vei putea scrie un scenariu,unul care să ajungă film?Scenariul se adresează,în primă instanţă,unor oameni inteligenţi,care ştiu destule despre viaţă şi despre filme,iar ca să-i convingi să se apuce să cheltuiască bani,timp şi talent trebuie să-i surprinzi, să inovezi,să fii credibil şi original.Să fii creativ,dar şi să ai experienţa de viaţă necesară.Nu poţi scrie despre ceea ce nu cunoşti şi nu controlezi,e clar pentru noi toţi.
Matt Demon avea ,după un calcul sumar,24 de ani,iar Ben Affleck,prietenul lui,avea aproape 22 de ani când au scris scenariul ( premiat cu Oscar in 1998!)pentru filmul Good Will Hunting (1997).
Lăsând deoparte ideea de la care a plecat scenariul voi trece în revistă - totul este o presupunere,desigur-,ce ştiau si ce nu(uitându-mă şi pe biografiile lor) :
1.ştiau ce înseamnă gaşca şi prietenia,viaţa din campusul universitar(au locuit impreuna la Cambridge),viaţa de student şi de profesor universitar şi să trăieşti independent,pe propriile picioare;
2. nu ştiau(mă repet:presupun!) şi au trebuit să se documenteze şi/sau au cerut consiliere:matematici superioare şi psihiatrie…

Să răspund la întrebarea de la început: aproape că nu.

2 comentarii:

  1. stii ce ma fascineaza pe mine? ca cel mai tanar angajat de la o mare firma de publicitate de la noi avea 12 ani cand s-a angajat acolo.
    mi-am citit jurnale de cand aveam 14-15 ani (ce a mai ramas din ele). e si asta o varsta interesanta petnru scris, pentru ca probabil prospetimea aia si pofta de scris compenseaza pentru experienta de viata. si tot probabil, daca vrei sa ajungi scenarist la 40 e bine sa incepi ca Mozart, de la 6.

    RăspundețiȘtergere
  2. Madalina,la urma urmei vorbim despre reusita/succes si pentru asa ceva nu poate fi invocata(in majoritatea cazurilor) o varsta anume.

    RăspundețiȘtergere